Barba – accesoriu plăcut sau nu?

barba - accesoriu placut sau nu

Sursă foto.

Stânga sau dreapta? Indiferent care este răspunsul tău, barba este pentru un bărbat la fel cum sunt cosmeticele pentru o femeie. Barba pare a fi accesoriul acela care tot vine și pleacă. Încă din vremuri timpurii, oamenii au purtat barbă, mai apoi s-a renunțat la ea, dar se pare că anul 2015 chiar a fost un an al schimbării. Bărbați din întreaga lume au ales să poarte barbă, probabil că trendul acesta chiar a ajuns mai departe decât s-ar fi crezut.

Pentru a vedea cât de mare importanță are barba în rândul societății, s-a creat chiar și o competiție în care sunt prezentate multe bărbi foarte interesante. Da, există așa ceva, dar despre asta o să îți povestesc puțin mai jos. Ca și un bonus, tot în acest articol o să cunoști și părerea unor fete cu privire la importanța pe care o acordă bărbii. Doar și părerea lor contează, nu?

barba-de-hipster

Sursă foto.

Aprecierea acestor minunății bărbătești printr-un campionat

În 2015, într-un orășel montan din Austria (Leogang) a avut loc a 12-a ediție a Campionatului Mondial al Bărbii și Mustății. Participanții au venit din toate părțile lumii pentru a se lupta în frizuri la 18 categorii diferite, în cadrul a 3 grupe stabilite de organizatori: mustață, barbă parțială și barbă completă.

Iată, de exemplu, câțiva concurenți fotografiați*:

campionat-al-barbii-si-mustatii-din-austria

Tot acest păr facial este natural, iar aspectul minunat este dat de numeroase creme, ceară pentru mustață și acele de păr. Doar nu credeai că doar fetele folosesc aceste produse? Gândește-te numai cât timp le-a luat să aibă o așa barbă și cât de multă atenție i-au dăruit.

barba-grozava

campionat-al-barbii-si-mustatii
campionatul-mondial-al-barbii-si-mustatii

El este câștigătorul de la categoria Freestyle: barbă completă

castigator-campionat-mondial-al-barbii-si-mustatii

Iar el este câștigătorul la categoria Freestyle: mustață

campionatul-mondial-a-barbii-si-mustatii-din-austria

Cu o așa barbă, sigur discreția nu este punctul forte, însă încrederea în sine este pe locul I.

fotografie de la campionatul mondial al barbii si mustatii

Următorul campionat va avea loc în 2017 în Austin, Texas, iar în 2019, Antwerp (Anvers) Belgia va fi gazda acestui eveniment. Pregătește-te și tu din timp, acum că ai aflat. 

campionat-mondial-austria-barba

Pe lângă acest concurs, la care doar juriul are posibilitatea de a vota și de a-și spune părerea, după cum am menționat mai sus, am vrut să aflu și ce anume cred fetele. Hai să vedem răspunsurile lor:

  • Într-adevăr, orice fata e atrasă mai mult de un bărbat care are barbă pentru că, pe lângă faptul că îl face extrem de hot, îl și maturizează…și e și mai hottie. Bine, cei cu barba potrivită, ceilalți cu barba gen X (cu barba prea mare adică) mi se par hidoși. Îmi plac și cei care se și aranjează…și cu barba tunsă simetric în ambele părți, asta înseamnă că se îngrijesc.
  • Personal nu imi plac bărbații cu barbă pentru că: 1. mi se pare urât numai când mă gândesc cum mănâncă cei care au barbă….2. dacă m-ar săruta cineva cu barbă mi s-ar înroși toată fața din cauza țepilor aspri, si mi s-ar părea totodată enervant să simt părul aspru pe fața mea… 3. mă enervează trendul ăsta pe care toți bărbații l-au adaptat pentru că pe unii chiar nu îi avantajează deloc! Majoritatea arata urât cu barbă!
  •  „Nu-mi place. Când e puțin crescută, mă irită dacă sărut tipul. În general, prefer pielea de bebeluș.
  •  „Mie îmi plac cu barbă, dar nu mare, ci așa…ca și cum ar fi uitat să se bărbierească, dar să fie îngrijită. Bărbații cu barbă par mai masculini, mai sexi, mai inteligenți și în același timp o combinație între îngrijit și neîngrijit.
  •  „Îmi plac bărboșii, da, îmi plac. Nu știu, dar mai ales în combinația aia cu un costum frumos și un ceas… parcă sunt vedete.
  • …bărbații bărboși? la prima impresie zici că sunt bărbați neîngrijiți, dar privind în spatele bărbii, poți să găsești un suflet fără țepi. […] Îmi place cum se văd dinții albi și zâmbetul prin acea barbă. Și mai ales, îmi place când este proaspăt aranjată. Linia mustății este dreaptă, barba este atent îngrijită…în general nu prefer bărboșii, dar dacă în spatele bărbii se află un fler, un caracter care știe să o poarte, barba poate deveni un accesoriu atractiv.

Așa cum poate observi și tu, fetele sunt…diferite în răspunsuri și uneori indecise când vine vorba de barba cuiva. Lucru ce nu le aparține, dar pe care, în funcție de persoană îl adoră sau …nu. Un lucru tot rămâne important – femeile oricum o să fie atrase de tine, indiferent dacă porți sau nu barbă și mai ales nu te vor obliga în ceea ce privește prezența ei. Fetelor, cum este?

barba-hipster-frumoasa

Sursă foto.

Dacă eram un bărbat, ți-aș fi dat sfaturi despre cum să o crești, cum să o tunzi, cum să ai grijă de ea și ce produse să folosești, dar nu sunt…însă acești minunați bărboși au făcut o serie de interviuri „cu barbă”. Poate te regăsești printre ei.

*O parte dintre fotografiile acestui articol îi aparțin fotojurnalistului australian Jan Heitfleisch

Comments

comments

barba-hipster-frumoasa